Да станеш приемен стопанин

Стани доброволец

„ЛЮБОВТА НЕ Е ЧУВСТВО, ТЯ Е ДЕЙСТВИЕ”
майка Тереза

 

 


Община Бургас ви кани да се присъедините към нас с доброволен труд!

 

Бездомните животни имат нужда от грижи, внимание, разходки, ветеринарно обслужване. На този етап в Приюта за безстопанствени кучета се осъществява Кастрационна програма, която изчерпва финансов и човешки ресурс.

На хората, които обичат кучетата, се предоставя възможността да бъдат доброволци в Приюта.

Посетете Приюта и сами решете с какво да бъдете полезни. Много често в Приюта попадат пострадали или болни кучета. За да имат шанс да живеят и да си намерят нов дом, те имат нужда от специални грижи и лечение.

Елате и помогнете :

 • помилвайте;
 • разходете;
 • изкъпете;
 • почистете;
 • нахранете;

Направете всичко възможно да намерите дом поне на едно самотно същество.

 • Да направиш добро, е удовлетворително, но и много трудно.
 • Да отделиш от времето си, средствата си, да дадеш обич, ДА ПОМОГНЕШ!
 • Не  е лесно да гледаш в очите едно зажадняло за ласки същество, било то и куче. Всички ТЕ са като деца, с протегнати ръце и насълзени очи.

За да работите доброволно в Приюта трябва да попълните Декларация за доброволец и  ако не сте навършили 18 години, ще ви трябва писмено разрешение на родителите към декларацията.

Може да бъдете полезни и съдействате както с информация за бездомни кучета, така и на ловния екип да се ловят кучетата без упойка. Това спестява средства на всички нас, и е много по-малко стресиращо за кучето.

 

ДОБРОВОЛЦИ В ДЕЙСТВИЕ

 

Ваня Добрева заедно с дъщеря си редовно посещава Приюта.
Заедно те разхождат кучетата и разпространяват информация за осиновяването им.

 

Стани доброволец

 

Място за вашият коментар

ПИСАНЕТО НА КИРИЛИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
* задължително поле

 

Коментари

 1. Здравйте!
  Пиша ви, за да ви попитам, дали е възможно утре да дойда преди обяд да поразходя някое куче и да помогна с каквото мога за 2-3 часа. Нужна ли е някаква декларация да нося понеже съм на 15?

   

 2. Обадете се на посочените в сайта телефони http://opbk.burgas.bg/kontakti/ и разговаряйте с г-н Стрялков(управител на Приюта) с какво може да помогнете в Приюта. Разбира се, Вие може да имате идея, която предварително да обсъдите с него.

   

 3. Здравейте бих помогнал през почивните дни,какво трябва да направя за да се включа
  освен декларацията ?
  0878300697

   

 4. В общинския Приют за кучета не се настаняват котки, както и не се предлагат котки за осиновяване.

   

 5. Здравейте, а в приюта има ли котки?

   

 6. Здравейте отново,
  Да разгледах коментарите.Значи майка/баща ми трябва да дойде та да подпише декларацията или от тук да я изпринтираме и да й я дам да го попълни?Бихме искали да разхождаме кучета 🙂 .

   

 7. Здравейте Александра,
  В сайта е качена подробна информация относно какъв е редът да се стане доброволец в Приюта. Всъщност бихме искали да уточните по какъв начин имате предвид да помагате и с какво точно сте решили да бъдете полезна. Затова е необходимо да се свържете на тел. 0885/224 743 с управителя на Приюта за да обсъдите Вашите идеи и намерения.

   

 8. Здравейте искам да стана доброволец със една моя приятелка,кога може да идваме и педи да дойдем трябва да попълним декларацията нали?Тъй като съм под 18 години,трябва да се попълни и разрешението нали?Може ли да ми разяисните?Благодаря,предварително 🙂

   

 9. Здравейте ! Каэвамсе Ивона Петрова от грл Свищов и искам да си усинувя кученце ако може да е породисто ! 🙂

   

 10. Здравейте,гледам тази програма за доброволци в приюта.Веднага съм навит на 17-години съм майка ще ми разпише декларацията която ви е необходима.А и също така искам да си взема куче.

   

 11. нека помогнем на тези безпомощи животни нека им дарим любов и грижи нека бъдат щастливи изпълнени с любов и грижи нека да ни имат доверие

   

 12. Община Бургас предоставя възможността на всички граждани, които обичат животните, да станат доброволци в Приюта. За да работите доброволно в Приюта трябва да го посетите и да попълните Декларация за доброволец. Управителят на Приюта ще Ви извърши първоначален инструктаж за работата и ще Ви запознае с процедурата за подпомагане на дейността на Приюта, а именно полагането на доброволен труд в Приюта от граждани и НПО. След като се запознаете с естеството на работата сами може да решите с какво да бъдете полезни. Работното време на Приюта е от 08.00 часа до 16.00 часа всеки ден от понеделник до неделя, с изключение на дните обявени за официални празници. Както виждате можете да бъдете полезни и да помагате, независимо, че само през уикенда сте в Бургас. За допълнителни контакти и уточнения при възникнали въпроси от Ваша страна тел. 0885/224 743- Димо Стрялков -управител на Приюта.

   

 13. Здравейте,мога ли стана доброволка да помагам с каквото мога,но въпроса е,че съм в Бургас само петък събота и неделя до обяд,защото уча във Варна?

   

 14. Нека бъдем добри и помогнем, който с каквото е възможно